Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Τοποθέτηση στη Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Δελτίο Τύπου
 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου κ. Δημήτρης Μήτσης παρευρέθηκε στην Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Εκεί τοποθετήθηκε επί των ζητημάτων που αφορούν τον Άραχθο.
Αρχικά, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναστήλωσης της Ιστορικής Γέφυρας Πλάκας εκφράζοντας την πάγια θέση του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου για το ζήτημα αυτό. Συγκεκριμένα, τόνισε πως είναι υποχρέωση της θεσμοθετημένης πολιτείας η διατήρηση και διάσωση της πολιτιστική μας κληρονομίας. 
Για το λόγο αυτό η εποπτεία, το χρονοδιάγραμμα και η χρηματοδότηση του έργου της αναστήλωσης πρέπει να εκπορεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες.
Τέλος, τονίστηκε το παράδειγμα και η ουσιαστική συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην έως τώρα προσπάθεια για την αναστύλωση της Ιστορικής Γέφυρας Πλάκας.
Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου έθιξε το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του Αράχθου. Επισήμανε τις προσπάθειες του Συλλόγου για την ανάδειξη του προβλήματος και τέλος εξέφρασε τον προβληματισμό μας για τις πολλές και συνεχώς αυξανόμενες εστίες ρύπανσης σε όλο το ρου του ποταμού. 
Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας και παρενέβη ο κ. Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου