Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Εκδήλωση του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου για τον Αγιασμό των υδάτων


Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 6/1/2016 η εκδήλωση του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου για τον Αγιασμό των υδάτων στην υπό αναστήλωση Ιστορική Γέφυρα Πλάκας. Η παράδοση των προηγουμένων ετών συνεχίστηκε και εφέτος σε μια ιδιαίτερα συμβολική εκδήλωση ο Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στην όχθη του Αράχθου δίπλα από τα μισοβυθισμένα κομμάτια της Ιστορική Γέφυρας Πλάκας σηματοδοτώντας τον κοινό αγώνα για την άμεση αναστήλωσή της.
Μετά τον Αγιασμό, το Πολυφωνικό Καραβάνι τραγούδησε ηπειρώτικα παραδοσιακά ζητώντας την διατήρηση και διάσωση όλων των πέτρινων γεφυριών της Ηπείρου.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου, κ. Δημήτρης Μήτσης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας και ο δήμαρχος Β.Τζουμέρκων κ.Ιωάννης Σεντελές.
Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Προστασίας Αράχθου αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για την αναστήλωση της Ιστορικής Γέφυρας Πλάκας. Θεωρεί πως η διατήρηση και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των μνημείων μας είναι ευθύνης της θεσμοθετημένης Πολιτείας. Για το λόγο αυτό, προτίθεται να ασκήσει πολιτική πίεση τόσο στους τοπικούς Βουλευτές, όσο και στο Υπουργείο Πολιτισμού για την εξεύρεση πηγής χρηματοδότησης ανάγοντας το ζήτημα της αναστήλωσης ως κύρια πολιτικό. Οι όποιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες και χορηγίες είναι ευπρόσδεκτες και θα πρέπει να λειτουργούν παράλληλα και επικουρικά.
Τέλος, θα αιτηθεί στο πρόεδρο της Επιτροπής η επόμενη συνεδρίαση, να γίνει στην Γέφυρα Πλάκας και να είναι ανοιχτή σε όλους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου